Iván Imre

Küldetésem / küldetésünk

Keresztény szakemberként hiszek abban, hogy az elfogadáson, és a másik megértésén keresztül segítségül lehetek olyan személyeknek, házaspároknak, akik önmagukkal, társukkal, vagy Isten kapcsolatukban elakadtak, vagy éppen krízisben vannak.

Ebben tudok / tudunk segíteni

jegyesoktatás, önértékelési problémák, szorongás, múlt feldolgozás, kapcsolati problémák, határok kijelölése, életcél, hivatás keresés, családi, házassági konfliktusok kezelése, hitéleti, Istenkapcsolati válság

Képesítés

lelkigondozó, mentálhigiénés szakember
MA teológus – missziológia (BTA)
Szociális és Családsegítő Lelki gondozó, mentálhigiénés képesítés (SOTE)
Master of Divinity (TCM)
Baptista Teológiai Akadémia, Semmelweis Egyetem, TCM International Institute

Ebben a régióban vagyok / vagyunk elérhető

Dunántúl

Helyszín / helyszínek

Magán (Balatonlelle Szövetség utca 27), Balatonszemes Gyülekezeti ház (Gárdonyi utca 7)

Címem

Mikor vagyok / vagyunk elérhető?

egyeztetés szükséges

Telefon

Bemutatkozás

Mentálhigiénés Szakember, Családsegítő Lelkigondozó Mint mindenki más, nagy és nehéz kérdésekkel indultam az életnek. Először a teológia világában igyekeztem tájékozódni. Ebben a keresésemben személyes hitre jutottam, majd tanulmányokat folytattam a TCM Nemzetközi Vezetőképző Intézet Bibliaiskolájában, az ausztriai Edelweiss-ban, amit Master of Divinity képesítéssel zártam le.

Ezután indultam segítő szándékkal a fájdalomban, bántalmazásban, krízisekben vergődő emberek felé. Ehhez találtam segítséget, tájékozódási pontokat és eszközöket – Istenhitem mellett – a mentálhigiénés képzésben. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán szociális és családsegítő lelkigondozó szakképzettséget 2011 júniusában szereztem.

Vallom, hogy minden ember szívének ajtajához van egy kulcs, ami nyitja a bezáródott szív ajtaját. Néha nagyon egyszerű megtalálni ezt a kulcsot, néha azonban hosszú utat kell bejárni, míg megtaláljuk.

Krízisek, nehézségek, fájdalmak, gyász idején képesek vagyunk magunkba zárkózni, elérhetetlenné válni, fájdalomcsillapításokba menekülni. Szakmai elhívásomnak érzem, hogy ilyenkor segítségére legyek annak, aki keresi önmagához, és a környezetéhez vezető utat.

Kész vagyok segíteni azoknak a hozzám fordulóknak, akik kilátástalannak látják életüket, és segítséget kérnek abban, hogy felcsillanjon előttük valami remény.

Feleségemmel, Gabival 2012-ben szerveztünk először házashétvégét az ausztriai Lachtal-ban, ahol azóta is évente találkozunk gyógyulásra, megújulásra váró házaspárokkal. Évente 4-5 alkalommal, különböző témákban több előadóval kerülnek megrendezésre ezek a 3 napos programok. Az elmúlt 10 évben kb. 800 házaspárral vonultunk el csendeshétvégékre, hogy segítségül legyünk a házasságuk megerősítésében, megújításában.