Varjú Lajos, Varjúné Legát Katalin

Küldetésem / küldetésünk

Hiszünk abban, hogy a változás lehetősége mindenkinek megadatik. Hiszünk abban, hogy mindenki értékes és az értékességének tudatában elégedett lehet önmagával. Hiszünk abban, hogy minden kapcsolat helyre hozható, ha minden érintett ezt akarja, és bevállalja a saját felelősségét. Hiszünk abban, hogy Isten a legfontosabb erőforrásunk a nehézségeink kezelésében. Hiszünk abban, hogy mindezekkel az alapvetésekkel, Isten kegyelméből tudunk másoknak segíteni.

Ebben tudok / tudunk segíteni

párkapcsolati elakadások, gyermeknevelés, jegyesoktatás, krízisintervenció, önértékelési problémák, szorongás, múlt feldolgozás, kapcsolati problémák, határok kijelölése, életcél, hivatás keresés, családi, házassági konfliktusok kezelése, hivatás keresése, tréningek megtartása házaspároknak (kötődés, kommunikáció, intimitás, stb. témakörökben)

Képesítés

családkonzulens, mentálhigiénés szakember
Varjú Lajos
mentálhigiénés szakember (PKE),

közgazdász-szociológus (BKE), tanár (BKF)

Varjúné Legát Katalin
családkonzulens (WJLF)

tanító (ACSJTKF), magyar szakos tanár (JGYTF), differenciáló pedagógus (DEHPFK), módszertani szaktanácsadó a tehetséggondozásban (ELTE),
Wesley János Lelkészképző Főiskola, Partiumi Keresztény Egyetem

Ebben a régióban vagyok / vagyunk elérhető

Közép-Magyarország, + ONLINE

Helyszín / helyszínek

Kecskemét, Budapest

Címem

6000 Kecskemét, Katona J. tér 20, 2. emelet 219 ajtó

Mikor vagyok / vagyunk elérhető?

egyeztetés lehetséges

Telefon

Bemutatkozás

Varjúné Legát Katalin:
Megalakulása óta a gyülekezetünk óvodájában fejlesztőpedagógusként dolgozom, kézenfekvő volt, hogy szolgálatom a gyerekmunkában volt hosszú ideig. Később, ahogy egyre többen kerestek meg egyéni vagy családi problémáikkal, éreztem, hogy a meglévő eszköztáram és az igyekezetem a segítésre már kevés. Isten vezetésében ez volt az egyik pont, ami arra indított, hogy elvégezzem a családterapeuta/családkonzulens szakot. A Családterápiás Egyesület tagjaként rendszeresen veszek részt workshopokon, leginkább az ÉFT-képzés hatott rám, az ott tanultak alapján dolgozom főként. 2015 óta folyamatosan foglalkozom családkonzulensként hívő és nem hívő családokkal, párokkal. Férjemmel rendszeresen tartunk házasségépítő tréningeket, végzünk házasságra való felkészítést, „A házasság ízei” címmel többféle workshopot is kidolgoztunk, és vittünk el számos gyülekezetbe főként a Házasság hete programsorozatok keretében.

Varjú Lajos:
Munkám, illetve a gyülekezeti szolgálatom kapcsán gyakran kerültem abba a helyzetbe, hogy emberek hozzám fordultak segítségért lelki problémáik enyhítése reményében. A szándék bennem volt a segítésre, de tapasztaltam, hogy nagyon sok esetben eszköztelen vagyok. Ezért döntöttem el, hogy mentálhigiénés végzettséget szerzek, hogy a segítésben minél hatékonyabb tudjak lenni. Immár a lelkigondozás nem csak szolgálatom, hanem hivatásom is, ami nem csak az egyéni beszélgetéseket jelenti, hanem feleségemmel együtt házaspárokkal való foglalkozást is. Ezenkívül nagyon motivált vagyok tréningprogramok kialakításában és lebonyolításában a legkülönbözőbb témákban.